Schitul Tarcau - Neamt
Clopotnita Biserica din lemn Troita
O zi de iarna la Manastirea Tarcau (1996)

Schitul se afla la 20km din Satul Tarcau, Judetul Neamt, pe ruta Piatra Neamt - Bicaz, cu o statie inainte de ajunge la Bicaz - cu trenul, iar cu masina, dupa ce se trece de Satul Tarcau se face un drum la stanga care ajunge pana la Schit (jumatate asfaltat si forestier cealalta jumatate).

Pina la Schit se poate ajunge si pe jos, timp de 5 ore, sau cu masini care circula prin zona. Mai sus cu 2Km de Schit se afla Cabana turistica Ardeluta, dupa care drumul de munte se infunda.

Schitul este asezat intr-un loc deosebit de frumos cu peisaje mirifice de o liniste monumentala, nicaieri n-am vazut o zapada asa de alba si de stralucitoare.

Biserica din lemn

Manastirea are hramul "Duminica Tuturor Sfintilor", este de calugari si are 10 vietuitori, iar staret al Manastirii este Protosingel. Pangratie Preotu.

    Putina istorie:

Intr-un document din martie 1832, mitropolitul Veniamin Costache ii scria protopopului de Neamt sa mearga sa puna temelia schitului Tarcau, dupa cererea ieroschimonahului Avramie, care il facea cu osteneala sa. Turnul clopotnitei a fost facut in 1868. Chiliile au fost refacute intre anii 1967-1968. S-a reinfiintat ca manastire in anul 1990.

Luminita Ana Mihaela Florin Vali (EU) Otilia Ciolan Simona Sorin Mihalachi Pr. Pangrati Loredana Dragan
Parintele staret Protos. Pangratie impreuna cu un grup
de colindatori ascor-eni din Iasi in anul 1996
 

BACK